The Rally Site


A0012.jpg
Nederlandse Ford-rijder Kuipers scoort weer WK-punten Afdrukken E-mail
Geschreven door Ford.nl/PB   
Sunday, 17 April 2011
Image Ford Abu Dhabi World Rally Team-coureur Jari-Matti Latvala miste dit weekend op 0,2 seconde de overwinning in de Rally van Jordanie na een opzienbarende finale.

Het was de meest ‘close finish’ in de geschiedenis van het WRC. De Fin begon in zijn Ford Fiesta RS WRC met een voorsprong van 0,5 seconde aan de laatste klassementsproef in de woestijn, aan de oevers van de Dode Zee. Maar aan de finish kwam hij 0,2 seconde te kort voor de eindoverwinning.

Teamgenoot Mikko Hirvonen finishte in zijn Fiesta RS WRC als vierde. In de zinderende finale was de Fin slechts 0.046 seconde langzamer dan de uiteindelijke winnaar en veroverde hij extra bonuspunten in de Golden Stage.

De tot nu toe kleinste marge in de einduitslag was in 2007 toen Ford-rijder Marcus Grönholm de Rally New Zealand won met een voorsprong van 0,3 seconde. Het Ford Abu Dhabi team staat nu gedeeld eerste in de stand voor het constructeurs-kampioenschap. Hirvonen staat tweede in de stand bij de rijders, op slechts twee punten van de koploper. Latvala staat vierde met een achterstand van slechts acht punten.

Image Image Image Image

De rally was ingekort tot twee dagen nadat de uitrusting van de teams een dag te laat arriveerde in het servicepark in Jordanië. Het transportschip, dat de uitrusting vervoerde van Trieste in Italië naar Haifa in Israël ondervond eerst oponthoud bij het vertrek en kreeg tijdens de zeereis tot twee keer toe motorpech. Toen het schip uiteindelijk de haven van Haifa was genaderd mocht niet worden binnengelopen door een plotseling opgestoken storm.

De deelnemers moesten veertien klassementsproeven rijden met een totaallengte van 259.56 wedstrijdkilometers, waarvan het merendeel beneden de zeespiegel lag. De temperatuur liep op tot 30ºC en de hitte en de zware gravelpaden in de woestijn vormden een grote uitdaging voor rijders, auto’s en banden. De nieuwe Michelin-banden waren echter bestand tegen de rotsachtige paden en zowel Latvala als Hirvonen heeft geen enkele lekke band gehad op de met stenen bedekte wegen.

Latvala eindigde de eerste dag op de derde plaats, nadat hij op de laatste proef bewust 20 seconden had laten liggen voor een betere positie op de weg op dag twee. Zijn tactiek leek vruchten af te werpen. Door drie snelste tijden wist hij zijn achterstand van 33,1seconde om te buigen naar een voorsprong van een halve seconde op de een na laatste klassementsproef.

Image Image Image Image

"Het was een fantastische finish van de rally maar ik ben persoonlijk enorm teleurgesteld," zei de 26-jarige Fin. "Het doet pijn als je zo hard vecht en je verliest met zo’n enorm klein verschil. Ik maakte een paar klein foutjes tijdens de laatste klassementsproef maar ik had geen andere keuze dan zo hard mogelijk aan te vallen. Ik heb de hele dag grote risico’s genomen en dat heeft bijna succes. Mijn hart klopte een paar keer in mijn keel, omdat ik een paar maal bijna een grote rots raakte.”

"Dit was mijn vierde achtereenvolgende podiumfinish en het zijn belangrijke WK-punten. De prestaties van de auto zijn het hele weekend uitstekend geweest en dat geeft mij veel vertrouwen voor de komende twee onverharde rally’s,” voegt hij toe.

Image Image Image Image

Hirvonen verloor de eerste dag ruim twee minuten nadat hij als eerste over de gladde proeven moest terwijl hij op de laatste proef ook nog eens tijd verloor door een defecte stuurinrichting. Hij eindigde de eerste dag daardoor op de vijfde plaats en kon zich helaas niet mengen in de strijd om de koppositie. Maar na het realiseren van twee snelste tijden op de tweede dag wist hij een plek te klimmen.

"Ik probeerde mijn banden zoveel mogelijk te sparen zodat ik maximale grip had voor de Power Stage," zei hij. "Ik dacht dat ik de snelste was, maar ik kwam een paar honderdste seconde tekort. Het was een moeilijk weekend omdat ik op de eerste dag de weg schoon moest vegen. Maar ik ben blij dat ik in het kampioenschap nog steeds een goede positie heb. Twee snelste tijden geven een fikse boost en zijn een bewijs dat de Fiesta echt snel is."

Image Image Image Image

Ford Abu Dhabi team director Malcolm Wilson deelde Latvala's emoties. Ik kan mijn zijn teleurstelling voorstellen nadat hij zo hard heeft gevochten. Het was de kleinste marge ooit in het WK en wij waren het hele weekend snel, met zeven snelste tijden. Het team heeft vee vertrouwen en is overtuigd dat de Fiesta RS WRC op onverhard kan winnen."

Ford of Europe motorsport director Gerard Quinn prees de mensen van zijn team achter de schermen. "Na de late aankomst van het materiaal hebben onze mensen wonderen verricht met het zo snel inrichten van het servicepark. Zij hebben er voor gezorgd dat we toch goed voorbereid en op tijd aan de rally konden beginnen. Velen hebben zonder rust de hele nacht doorgewerkt en hebben de dag erop gewoon doorgewerkt. Ik wil hen graag bedanken voor hun harde werken; ze hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens deze opwindende rally.

Nïeuws van andere Ford-teams
Fiesta-rijder Matthew Wilson eindigde als vijfde en Federico als zevende. Onze landgenoot Dennis Kuipers leverde een uitstekende prestatie door als negende over de finish te komen in zijn Fiesta RS WRC. Voor de derde keer in vier rally’s heeft Dennis Kuipers WK-punten veroverd. De beste klassering dit seizoen is goed voor twee WK-punten in het rijdersklassement. De 25-jarige rijder uit Borne veroverde met gelegenheidsnavigator Bjorn Degandt tevens vier punten voor het constructeurs-kampioenschap. Na de tiende plaats in Portugal is dit de tweede top tien-klassering voor de rijder van het FERM World Rally Team. “Negende bij mijn debuut in Jordanië, dat had ik nooit verwacht”, aldus een dolblije Dennis Kuipers. Met de negende plaats evenaart Dennis Kuipers zijn beste klassering in een WRC-rally. In 2010 eindigde de Nederlander ook al op die positie in de Rally van Turkije.

Image Image Image Image

Volgende ronde
De vijfde rally brengt de WRC-deelnemers naar Sardinië voor de geheel onverharde Rally d'Italia Sardegna, van 5 tot n met 8 mei. Na de transportproblemen op de heenweg heeft het team gekozen voor een alternatieve reis. De trailers vertrekken naar Haifa en arriveren na een driedaagse bootreis in Salerno, zuid Italië. Een andere boot brengt de teamtrailers naar Cagliari in zuid Sardinië. Daar blijven zee en week en gaan dan een week later over de weg naar Olbia. De wedstrijdauto’s worden overgevlogen naar Engeland voor service in M-Sport's Dovenby Hall thuisbasis.

Foto's: Ford
 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home arrow Nieuws arrow FIA Academy arrow Nederlandse Ford-rijder Kuipers scoort weer WK-punten