DTD verslag uit Bivouac La Rioja Afdrukken E-mail
Geschreven door DTD   
Friday, 16 January 2009
Alle motoren zijn binnen in het bivouac, wat betreft de DTDérs op de motor dus weer compleet en een dag dichter bij Buenos Aires, het gevoel is goed dus het moet lukken! Weinig teams op dit ogenblik die dezelfde score erop na houden. Johan van der Laan 92 en 80 alg. Komt net als laatste aan. Zware dag en hard gevallen. Met motor en al voorover geklapt. De motor heeft zo’n zwaai gemaakt dat hij hierdoor neerkwam op het achterspatbord. Schade valt al met al mee. ‘Ik was te druk met inhalen en wilde naar voren toe’ zegt Johan. Een pittige speciál en aan het eind weer warm onthaald door de duizenden Argentijnen die lang de route staan.

Marcel Pronk 26 en 26 alg. Had het ook over een zware speciál. Voordeel was vanmorgen dat de zon niet scheen, wel regen gehad onderweg. Veel navigatiefouten doordat een groot gedeelte erg technisch was. Aan het eind was het zoeken geblazen naar een uitgang uit een canyon. Door diepe gaten tot wel 20 meter op zoek naar de juiste richting. Marcel is in goede conditie en begrijpt zelf niet waardoor maar denkt dat dit opgebouwd is tijdens de rally. Zeker het laatste gedeelte, dat deel waar de trucks nu weer met man en macht werken de boel los te trekken, is zo zwaar dat daar echt je reserves aangebroken worden, als je die tenminste hebt. De duinen zijn zo enorm zacht dat je ook de motor echt pijn moet doen erdoorheen te komen.

Robert van Olst 72 en 81 alg. Reed letterlijk en figuurlijk met vlag en wimpel straal onze plek voorbij. Getooid met de Argentijnse vlag kwam hij lachend aanrijden. Superdag gehad zo zei hij, erg zwaar maar al die mensen die staan te juichen verzachten de pijn enorm en doet het gauw vergeten. Ik denk dat het vandaag weer echt bijltjesdag gaat worden, veel valpartijen gezien. Het zand was zo zacht en ik heb de motor zo moeten belasten dat de vering slap is geworden. Weer wat sleutelwerk dus.

Alex van den Broek 20 en 44 alg heeft evenals Marcel een goede dag gereden met een notering waar hard voor gewerkt is. Alex zegt dat je bij een dag als vandaag echt goed moet weten hoever je kan gaan met de machine, je moet inzicht hebben om je motor te sparen. Het vinden van het laatste WP en het vinden van de juiste uitgang in de canyon ging erg snel. Onderweg een zandstorm gehad maar over het algemeen geen reden tot klagen.

Doordat veel deelnemers vandaag getuige waren van de zachte duinen tussen km 140 en km 170 van de speciál heeft de organisatie wederom moeten besluiten over te gaan tot neutralisatie morgen tussen La Rioja en Cordoba. Stage 13 zal hierdoor niet starten vanaf CP1 maar pas vanaf CP4. Vanaf het bivouac nu eerst een lang verbinding van ongeveer 357 kilometer. Morgen gaat het bij de deelnemers in de top van het klassement erom hun posities te behouden, terwijl bij iedereen nu begint te realiseren dat het halen van Buenos Aires er echt in zit! Veel cactussen op de piste waardoor menigeen zich morgen na de 13e dag zal melden bij de medische stand om een ‘stekel’ te laten verwijderen, zo schrijft de organisatie. Voor de experts is het genieten op delen van de speciál op CP 5 wat deels zal bestaan uit stukken uit de World Cup dat ieder jaar in Cordoba verreden wordt.

Teleurstellend is dat er op dit moment ( 20:20 uur, NL 1:20 uur) niets te melden is over het truckklassement.

Eigen foto
 
< Vorige   Volgende >