The Rally Site


A07.jpg
Pech en podium voor van Tienen tijdens ELE Afdrukken E-mail
Geschreven door AutodropRT/PB   
Wednesday, 6 June 2012
Image Het Autodrop Rally Team heeft afgelopen weekend rondom Helmond een goede ELE Rally gereden en ook Maarten en Jasper van Tienen droegen hun steentje bij aan het succes.

Maarten van Tienen en navigator Gijs Boom finishten met de Citroën DS3 R3 na 19 zware proeven op een 25ste plaatsalgemeen en gingen er met de winst de Groep A7 vandoor. Jasper van Tienen en navigator Christiaan van der Rijsen waren met de Citroën C2 R2 MAX hard op weg naar een plaats in de top 30 algemeen, maar vielen op de 18de proef uit met een kapotte radiateur. Ondanks de uitval kijkt de Autodrop equipe terug op een goed en leerzaam weekend in één van de uitdagendste rally’s op Nederlandse bodem.

Jasper van Tienen en Christiaan van der Rijsen het ‘haasje’

ImageVoor Jasper van Tienen en navigator Christiaan van der Rijsen was het de eerste grote rally met de nieuwe Citroën C2 R2 MAX en na wat technische problemen tijdens de Vechtdal Rally de eerste echte test. De Autodrop equipe opende goed op de eerste proef op vrijdag, maar verloor op de proeven erna weer vermogen. De monteurs van het team werkten tot laat door om het probleem te verhelpen en op zaterdag stond de C2 er weer fris bij. Van Tienen kwam steeds meer in zijn ritme en de tijden vlogen omlaag. Tegen de avond reed de equipe rond de 30ste positie algemeen en het doel was om de auto rond deze plaats binnen te rijden. De laatste proeven werden in het donker verreden en ook daar lieten van Tienen en van der Rijsen snelle tijden klokken, maar op één proef voor het einde ging het alsnog mis: “Op KP Son reden we een erg snelle tijd en met nog twee proeven te gaan zag het er goed uit, maar toen we voor de laatste keer KP Strijpse Kampen reden stak er een haas over en daar reden we met ruim 170 km/h tegen aan. De radiateur ging kapot en we moesten de strijd helaas staken. Het was wel balen dat dit vlak voor de finish van de rally gebeurde en zeker omdat we zo goed onderweg waren. Toch kijk ik terug op een mooie ELE Rally en hebben we weer heel veel ervaring opgedaan,” aldus een tevreden Jasper van Tienen.

Winst Groep A7 voor Maarten van Tienen en  Gijs Boom


ImageVoor Maarten van Tienen en navigator Gijs Boom ging het dit weekend wel om de punten. De Autodrop equipe rijdt voor het Nationaal Nederlands Kampioenschap en deze waren in rondom Helmond te verdienen. De Citroën DS3 R3 was na de Vechtdal Rally weer helemaal fris en het doel voor deze rally was dan ook om te proberen aan te sluiten achter de WRC’s en de Groep N auto’s en zich verder te richten op een aantal andere Citroën’s en de Nissan 350Z. Ondanks wat kleine probleempjes verliep de rally uitstekend voor de Autodrop equipe, maar er werd op een aantal proeven wel wat tijd verloren. Maarten verteld: “ We hebben een aantal momenten gehad waarin we tijd hebben verspild. Twee van die momenten waren tijdens een spin bij het uitkomen van een bocht. Doordat hierdoor de elektronische versnellingsbak in de beveiligingsmodus sprong verloren we wat tijd bij het wegrijden. Ook verloren we tijd bij de start van KP Ekkersrijt waar de startprocedure ineens van 15 seconden naar vijf seconden ging. Omdat we hierdoor niet op de launch controle weg konden rijden pakte de versnelling niet goed op.”  Van Tienen en Boom finishte de rally op een keurige 7de plaats in het nationaal klassement en pakte de winst in de Groep A7. “Over het geheel gezien zijn we zeer tevreden met het behaalde resultaat en we kijken we met vertrouwen uit naar de volgende afspraak op de kalender, de Exotic Green Rally.”

Foto's: WG
 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home