The Rally Site


A0013.jpg
Enerverende ELE Rally voor Bob de Jong Afdrukken E-mail
Geschreven door BobdJong/PB   
Tuesday, 5 June 2012
ImageHet was een weekend met ups en downs voor Mad-Croc equipe Bob de Jong en Annemieke Hulzebos.  

De ELE Rally rondom Helmond en Eindhoven verliep niet zonder slag of stoot en uiteindelijk moest de equipe de Mitsubishi Lancer WRC met een kapotte versnellingsbak aan de kant zetten. Desondanks kijkt het team terug op een weekend waarin ook zeer nette tijden zijn neergezet. De snelheid zit erin!

Vrijdag 1 en zaterdag 2 juni werd de 48ste ELE Rally verreden. Met startnummer 7 op de deuren stonden Bob de Jong (Essen, B) en Annemieke Hulzebos (Goor, NL) vrijdagavond even na half acht op het startpodium in Helmond voor de eerste vier klassementsproeven. “We zijn gelijk aanvallend van start gegaan, waardoor we aan het einde van de avond op een nette derde plek lagen. Op een enkel klein foutje na verliep alles prima. Een mooie start van de wedstrijd,” blikt De Jong terug.

Image Image Image Image

Zaterdag stond de equipe dan ook vol goede moed aan de start van de resterende vijftien proeven. Helaas bleek onderweg naar de eerste proef de auto geen compressie op te bouwen. “We merkten dat de compressor - die het schakelsysteem en de differentiëlen van lucht voorziet - een lekkage had, waardoor het systeem niet op druk kwam.” Ongelukkig genoeg was de eerste service pas na vijf proeven. “Voor de start van KP5, de eerste van de dag, hadden we weer iets compressie, waardoor we hoopten de flippers te kunnen gebruiken om te schakelen. Na drie bochten moest Bob toch weer overschakelen op handmatig schakelen, wat nou eenmaal meer tijd kost. De proef erna, Stiphout, bevat redelijk wat onverhard. Omdat het center differentieel weinig lucht kreeg, lockte die automatisch. Daardoor raakte de auto niet alleen onderstuurd bij lage snelheden, ook sloeg hij gauw af in de bochten. Het vereist een andere benadering van de proeven,” aldus Annemieke. Na vijf proeven was er dan eindelijk de service en kon ATM Autosport het probleem oplossen. Intussen was de equipe gezakt van de derde naar de zesde plek. De proeven erna konden Bob en Annemieke weer terugklimmen naar een vierde positie, slechts 7,6 seconden achter de vader van Bob: Bert de Jong met eenzelfde auto. “We hadden nog vier proeven te gaan. Ik weet van mezelf dat ik snel ben in het donker en op industrieterreinen, dus we wilden toeslaan in de avond en een podiumplek veroveren. Helaas ging dit niet door, op KP16, Sint Oedenrode, ging de versnellingsbak kapot en moesten we de handdoek in de ring gooien,” besluit Bob.

Desondanks kijkt het team tevreden terug op de wedstrijd. “De snelheid zit er absoluut in en de samenwerking verloopt prima. Ook is het leuk dat De Jong sr. derde is geworden en de eer van het Mad-Croc Rallyteam hoog heeft gehouden. We kijken uit naar de volgende wedstrijd, de Exotic Green Rally rondom Etten-Leur op 7 juli,” vult Annemieke aan.

Uitslag 48ste ELE Rally

1. Jeroen Swaanen/Robin Buysmans – Ford Focus WRC ‘08
2. Bernhard ten Brinke/Davy Thierie – Ford Fiesta WRC +1,1 sec
3. Bert de Jong/Björn Degandt – Mitsubishi Lancer WRC ’05 +2:49,2
4. Eric Bolhaar/Arjan Wissink – Skoda Fabia WRC ’05 +3:04,0
5. Piet van Hoof/Max Jacobs – Mitsubishi Lancer Evo 4 +5:00,2

Kijk voor meer informatie over Bob de Jong op http://www.bobdejong-rally.com. Mad-Croc en teamkleding kunt u aanschaffen via de online shop op http://www.madcroc.nl/.

Foto's: WG
 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home