The Rally Site


A0015.jpg
Linderacing start seizoen in Sulingen Afdrukken E-mail
Geschreven door Linderacing/PB   
Saturday, 12 May 2012
ImageOok dit jaar de eerste wedstrijd van het seizoen 2012 voor Erwin Linde en Jan Kamphuis in Sulingen (D)


Voor hun eerste rally dit seizoen ging het rallyteam Linderacing op 4 mei ’s morgens richting Sulingen (D). Het was de derde deelname van het team aan deze wedstrijd. Bij de verkenning van de proeven bleek dat dit de organisatie weer vrijwel allemaal nieuwe proeven had uitgetekend voor de deelnemers. Het zou voor het duo uit Rijssen weer een uitdagende wedstrijd worden met situaties die ze in Nederland niet tegenkomen. Veel topjes zodat het verloop van de weg niet te zien is, veel “blinde” bochten zodat het maken van de note’s erg precies moest gebeuren. Vooral het militaire terrein (IVG gelände) is een aaneenschakeling van snelle (smalle) bochten afgewisseld met brede lange doordraaiende bochten en zeer langzame situaties.

De wedstrijddag, 5 mei, begon regenachtig en het team ging ’s morgens op intermediate’s weg.  Omdat het de eerste wedstrijd voor het team was dit jaar werd de eerste ronde van 3 proeven behoudend gereden. Helaas werd proef 3 door een ongeval geannuleerd. De tweede ronde van deze 3 proeven werd het steeds droger en werd het tempo opgevoerd. Dit resulteerde direct in verbeterde tijden ten opzichte van de eerste ronde.  

De middag ronde’s van 4 proeven werd geprobeerd de snelheid op te voeren. Op proef 7 ging het dan ook niet helemaal volgens planning. In een bocht naar links gleed de Clio een weiland in na een honderd meter grasmaaien kwamen we weer de weg op. Proef 8 gebeurde het zelfde echter nu door een onduidelijkheid in de note’s. De resterend 2 proeven van die ronde werden dan ook iets rustiger verreden. De laatste ronde van 4 proeven ging weer een stuk beter. Met een 4e plaats in de divisie 5 en 47e algemeen was het team na afloop dan ook best tevreden. Mede dankzij het serviceteam Ad, Niels, Sander, Remco en Wouter werd het weer een geslaagd weekend!

Als de schades die door de uitstapjes in Sulingen zijn opgelopen op tijd gerepareerd kunnen worden, zal de volgende wedstrijd van het team Linderacing de Autosoft Vechtdal Shortrally zijn. Deze zal op 19 mei in de omgeving van Hardenberg worden gereden.

Foto: Wim Rohaan

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home arrow Nieuws arrow Open Nederlands Rally Kampioenschap arrow Linderacing start seizoen in Sulingen