The Rally Site


A46.jpg
NK RR Ronde 2: Dringen aan de start Afdrukken E-mail
Geschreven door Eurocircuit/PB   
Friday, 11 May 2012
ImageAanstaande zondag 20 mei is het zo ver, de tweede ronde van het NK RallyRacing zal verreden worden op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Het belooft een mooie wedstrijddag te worden met ongeveer 90 coureurs verdeeld over de verschillende klassen, die er alles aan gaan doen om punten mee naar huis te nemen.

Image Image Image Image

Deze tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap telt ook mee voor het Belgisch Kampioenschap 2012 waardoor er veel zuiderburen aan de race mee zullen doen. Voor de Belgen is het kampioenschap al echt begonnen met twee verreden wedstrijden die meetellen voor het kampioenschap. De eerste werd verreden in Maasmechelen en de tweede in het Duitse Buxtehude. Zowel binnen het NK als het BK worden er zes wedstrijden verreden waarvan het slechtste resultaat het schrap resultaat is. Hoog eindigen is dus van groot belang!

Image Image Image Image

Supercars

Jos Kuijpers zal deze wedstrijd hard moeten strijden voor zijn punten. Door een defect aan zijn auto heeft hij tijdens de eerste NK wedstrijd geen punten behaald. Wel heeft hij de tweede ronde van het EK Rallycross in Frankrijk verreden, waardoor hij nu zeker klaar is voor de tweede nationale wedstrijd. Ook Patrick van Mechelen verschijnt weer aan de start van het Eurocircuit. Op deze manier hoopt hij NK punten te pakken, maar kan hij zich tegelijkertijd voorbereiden op de volgende EK wedstrijd in Oostenrijk.

Image Image Image Image

Formula Rallyracing

De wagens uit de Formula RallyRacing strijden dit jaar in twee klassen; de kleinere Sprintcars en de grote wagens met twee- en vierwiel aangedreven auto's. Daarin behaalde de Nederlander René van Roy afgelopen wedstrijd een mooie tweede plaats in de eindstand. Weer een bewijs dat stuurmanskunst een grote rol speelt binnen de Rallyracing, de auto is echt niet altijd doorslaggevend.

Spannende races, een mooie dag vol met actie en een groot startveld. Veel ingrediënten die zullen zorgen voor een mooie dag RallyRacing op het Eurocircuit.

Image Image Image Image

Entreekaarten

Met een entreekaart van het Eurocircuit geef je jezelf toegang tot een heel groot gedeelte van het circuit. Zelfs het paddock is dan vrij toegankelijk!

Image Image Image Image

Kinderen t/m 11 jaar (onder begeleiding): €5,-
Personen vanaf 12 jaar: €15,-

Toegangskaarten zijn online te koop, of kunnen aan de kassa gekocht worden op de wedstrijddag zelf. De kassa’s zijn open vanaf 08.30 uur.

Foto's: WG
 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home arrow Nieuws arrow Rallyracing arrow NK RR Ronde 2: Dringen aan de start