The Rally Site


A59.jpg
Kooijman wint Duitse ronde BioMCN 350Z Challenge Afdrukken E-mail
Geschreven door 350ZChallenge/PB   
Wednesday, 9 May 2012
ImageNa een apotheose met een secondenstrijd op de mooie proeven rond het Niedersachissche Sulingen was het KTF Talent First protégé Kevin Kooijman die samen met navigator Hans van Goor als eerste de finish passeerde.

De nummers twee, Timo van der Marel en Rebecca Smart kwamen uiteindelijk 48.6 seconden tekort om hun winst tijdens de eerste ronde te herhalen. De derde plaats ging naar de equipe Dirk Garvelink en Nicky van Gerwen die op een dikke 3 minuten derde  werden.

Alle vooroordelen konden bij aankomst het raam  uit, dat was gewoon een uitzonderlijk mooie wedstrijd en die werd er alleen maar mooier op toen de strijd vroeg op de zaterdag losbarstte. Op de eerste proef werd meteen klip en klaar dat Kevin Kooijman zijn zinnen nu echt op niets minder dan een zege gezet had en met een scratch op de opener legde hij dominant de basis.

Image Image Image Image

Kevin Kooijman & Hans van Goor


Het zat in de lijn der verwachting die winst van Kevin, Hans van Goor wees keer op keer naar z’n progressie. Het Deltion team zich ook nu goed voorbereid op de Duitse wedstrijd. “Een week voor de wedstrijd hebben we nog kort getest en de nodige aanpassingen aan de set-up van de auto gedaan,” legt Kevin uit. Maar hij kreeg ook waardevolle hulp. “Dank aan Hans Weijs Motorsport, ze hebben waardevolle kennis en die konden wij goed gebruiken.” Kooijman is niet de enige die zich uitermate positief uitlaat over de ronde in Duitsland. “Echt een gaaf evenement waarbij elke proef totaal verschillend is van de vorige. En dan die unieke 20km lange proef op het militair terrein.” Hij gaat verder over z’n wedstrijd. “In de ochtend in de regen staken we licht opgesneden intermediates en pakten we meteen 16 seconde voorsprong op de oppositie. We besloten dit de tweede boucle te herhalen en de derde en vierde de slicks maar te pakken. Zo ontstond een onwijs gave strijd tussen Timo en mij. Op de laatste set proeven n de proeven enkele proef groeide het gat met Timo tot meer dan 3 sec,” aldus een blije Kooijman.
Zo blijft het voordeel dat het tweetal in de ochtend scoort het struikelblok voor de rest van de equipes als de dag voorbij schrijdt. Als dan de winst daar is komt ook de ontlading: “Echt onwijs gaaf om zo’n strijd te hebben met een goede vriend als Timo. Wij hebben zeker een uitstekende Rally Sulingerland gehad.”

Image Image Image Image

Timo van der Marel & Rebecca Smart


Het winnende duo van de Tank S Rally is aanvankelijk in de veronderstelling dat winnen ook hier tot de mogelijkheden behoorde maar als men door het Deltion in de openingsfase snel op achterstand wordt gezet lijkt het voorbij met die illusie. Van der Marel vecht voor wat hij waard is en wet zich omhoog te klimmen. Naast een paar snelste tijden levert het hem uiteindelijk die tweed plek achter Kevin.

Dirk Garvelink/Nicky van Gerwen


Alle malheur van de voorgaande ontmoeting achterlatend begint de tweede Bestronics equipe aan een nieuwe wedstrijd. Ook voor Garvelink en zijn vaste navi Van Gerwen is duidelijk dat er op de proef met het oud militair terrein uiterst voorzichtig gereden dient te worden. “Ondanks het weer was het een prachtige proef om te rijden langs al die bunkers” aldus rijder Dirk. Navigator Nicky scoort er weer een hele koffer ervaring. Na de eerste twee boucles kwam de zon toch nog even om de hoek kijken maar wel was duidelijk dat ze de strijd om een eerste of tweede plek wel konden vergeten. Op het laatste moment kregen ze nog problemen met het differentieel maar hebben de rally met een derde plek op de palmares erbij, toch uit kunnen rijden. Ook het motorblok dat met dank aan Biesheuvel ter beschikking was gesteld heeft uitmuntend gepresteerd.

Image Image Image Image

Rene Walraven/Edwin Alferink


Nu eens een keer niet het hele land door maar gewoon even een paar uurtjes oostwaarts de grens over Duitsland in, moet Rene Walraven gedacht hebben. Op zijn beperkte kalender stond in ieder geval wel de Rallye Sulingerland een evenement welk ook in zijn ogen het predicaat ‘een super mooi’ evenement verdient. Helaas gaat het ook Walraven die in Sulingen weer herenigd is met zijn oude navigator Edwin Alferink niet overal even goed af. “Eerste en tweede proef reden we super, op proef 4 hadden we op het onverhard ‘een momentje’ waarna we op proef 5 lek reden en we ons, door een foutje in de notes op proef 6 verremden. Tijdens de derde boucle stonden de schokbrekers zeker niet goed maar toen we aan de vierde boucle begonnen liep alles opeens vlekkeloos. Dat was leuk daar op dat industrieterrein,” meldt Rene tot slot. “Ik wilde er rustig aan doen maar dat lukte niet helemaal. Het is eigenlijk te mooi om daar niet voor het publiek te kiezen! Met Edwin liep het weer als vanouds.”

Image Image Image Image

Erwin en Robin Klippel

De twee Brabanders Erwin en Robin Klippel zochten en vonden ook een nieuwe uitdaging, ook zij togen ervoor naar Sulingen, voor de tweede ronde van de Cup. Net als de anderen genieten ook de broers in de openingsfase niet van wat ze te klaren krijgen. “Ronduit lastig op de kletsnatte ochtendproeven, vooral die 18 km lange proef op militair terrein was een echt verraderlijke proef,” aldus het duo.
De natte weersomstandigheden waren niet in hun voordeel, er werd dan ook iets meer tijd verloren dan  de bedoeling was. Als of het niet erger kan voor ze, slaat tijdens de tweede omloop alsnog het noodlot toe: “Op de vierde proef schoot de bolide een diepe kuil in waardoor de draagarm krom gereden wordt. Vanaf dat moment lijkt de wagen van de Klippels een eigen leven te leiden.
Na nog een lekke band opgelopen te hebben komt er toch iets van een ritme bij de mannen omhoog en aldus rijden ze toch nog een bevredigende slotfase. In het startveld van 122 auto’s werd een 32e plaats algemeen bereikt, de 5e plaats in de BioMCN 350Z Challenge.
De rally werd uiterst positief afgesloten: op de laatste proef werd een 15e plaats algemeen gereden wat een scratch onder de 350Z’s betekende. Klippel en Klippel gaan meteen goed gevoel richting ELE rally.

Image Image Image Image

Arjan Heijstek/Like Bouwman-Dautzenberg


De laatste instapper in de cup, Arjan Heijstek zit nog steeds in de wenfase en weet niet wat hij moet verwachten in Duitsland. Hij weet het nog niet als de aanvang daar is: “Ik zag in het begin van de dag erg tegen de rally op. Het regende, het was glad en we hadden een auto waar ik nog steeds niet veel mee  gereden heb.’ Toch klaart alles op, ook bij Heijstek. “Na de eerste boucle zagen we de dag al heel anders; de samenwerking tussen Lieke (Dautzenberg) en mij verliep weer heel goed en het vertrouwen in de auto groeide en groeide. Hij staat mij steeds meer aan! Ik moet wel nog veel leren maar de progressie was zaterdag zeker te zien. Bij aanvang hadden we per proef nog een achterstand van rond een minuut, aan het eind was dit verschil nog maar 20 tot 30 seconden per proef, we hopen nog twee rally’s te rijden en dan aansluiting gevonden te hebben op de rest,” aldus de korte terugblik van Arjan.
Sulingen is voor Heijstek redelijk probleemloos verlopen. Buiten een kapotte intercom en een bijna sortie op proef 5 (waar we met een gangetje van 100 zijwaarts gleden met in het vizier van de wagen een betonnen rand met daarachter een aardenwal met dennenbomen) een bijzonder geslaagde oefening.” Heijstek laat tot slot  weten dat zijn eerdere verbintenis met Fiona Aengenend tot het verleden hoart. “Ze heeft er vanwege persoonlijke redenen voor gekozen niet meer deel te willen nemen aan de 350Z Challenge. De rest van het seizoen zal Lieke Bouman Dautzenberg naast mij plaatsnemen.”

Image Image Image Image

Diter Toprek/Wim Koeten


Diter Toprek verscheen in Sulingen samen met Wim Koeten, de vaste navigator van Jurian Ruiten aan de start. “Een mooie kans om weer meer te leren,” rekende Toprek zich voor. “Jammer dat Jur niet kon, ik profiteer er van.” Dat Koeten even naast Toprek zit had alles te maken met een educatief programma waartoe men besloten had. De uitstapjes in de TankS Rally en de OVD rally moesten definitief tot het verleden behoren. Vooruitlopend op Sulingen genoot Diter van een dag training onder leiding van Dolf ekking, Alex Eisenberg, de vaste navigator van Diter nam de taak als “team captain” waar.
Besloten was om in Duitsland voorzichtig en opbouwend te gaan rijden. De eerste proeven die in de regen plaatsvonden gingen dan ook niet echt snel. Diter stond stijf van de zenuwen wat zich weerspiegelde in de tijden. Na de eerste boucle - met die fabuleuze KP op het militaire terrein - begon Diter de zenuwen langzaam de baas te worden, onderwijl zienderogen steeds meer genietend van de wedstrijd. Daarmee kwam ook het vertrouwen retour, en best of all, die brede glimlach op z’n gezicht! De volgende KPs liepen beter en beter waardoor uiteindelijk de rally geheel zonder kleerscheuren werd uitgereden. “Alle dank gaat uit naar het serviceteam van Bas Koeten Racing, Alex Eisenberg die zijn plekje afstond en de geweldige coaching van Wim Koeten. Er is nog een lange weg te gaan, maar ik weet dat het goed gaat komen. Een boom die langzaam groeit, valt niet snel om…..”, vertelde Toprek na afloop.

Image Image Image Image

Theo van den Berg & Dennis Goossens


De immer met plezier vechtende veteraan Theo van Berg staat met z’n steun en toeverlaat in de cockpit Dennis Goossens snel met lege handen langs het parkoers. Dennis: “Het is nog steeds niet te geloven, we lagen er ook al zo vroeg uit. Proef één ging goed, redelijk wat glibberen en glijden, maar ok. Op proef twee reden we na 14 van de 22 kilometer weer lek waardoor we een minuut vertraging opliepen,” vervolgt hij. “Plots verloren we bij de hergroepering alle brandstofdruk, een euvel dat we niet binnen de daarvoor beschikbare tijd wisten te verhelpen en  we gedwongen werden de strijd te staken.” Het probleem bleek te bestaan uit een gescheurd rubbertje welk binnen no-time werd vervangen. “Op naar de ELE,” liet Goossens opgewekt horen tot slot.

Antoine Biesheuvel & Astrid de Geus


Ook Antoine Biesheuvel behoorde met zijn navi Astrid de Geus tot hen die het doel die zaterdag niet zouden bereiken. “Het verkennen ging erg goed en alles stond goed op papier,” aldus de equipe nog voor de wedstrijd. “Wat we niet verwacht hadden was de regen die op de zaterdag viel. Helaas kozen we voor de eerste boucle de verkeerde banden waardoor een aanzienlijke achterstand op de rest al snel een feit was. De gebeurtenissen houden hier voor de equipe nog niet op. “De tweede boucle staken we andere banden en binnen 2 bochten hadden we erg veel vertrouwen in de rest van de wedstrijd. Alles liep er goed op de vierde proef – de derde tijd in de cup.
Tijdens de tweede keer op het ex-militairterrein het echter snel mis. “In een brede rechter bocht gleed ik net iets te ver naar buiten, zodanig dat het vervolg - de hairpin die rechts naar boven liep - niet goed uitkwam. Ik dacht niet aan de handrem maar wilde gewoon insturen, we moesten nog even. Helaas met het zwieren naar boven toucheerde de wagen het betonnen decor: een klein tikje met grote gevolgen. Binnen één minuut werden we er vergezeld door de gebroeders Van Limpt. Het was bijzonder spijtig want de rest van de dag stonden in het teken van proeven waarop ik mij thuis voel Samen met Astrid op naar de ELE rally in Helmond.
 
Anton van Limpt/Hans van Limpt


Na een grondige extra training op Niederrhein, de woensdag voor de wedstrijd, genoten Anton en Hans van Limpt weer van iets meer gevoel met de auto, iets waar het de laatste wedstrijden nog steeds aan ontbrak. De eerste, spekgladde proef werd door de eerste Bestronics equipe als op eieren gereden, terwijl de gereden tijd niet echt tegen viel. Anton: “De eerste keer over het voormalige militairterrein was een feest om te rijden. Alle elementen uit de rallysport waren daar aanwezig: smal, bunkers, glad, snelle bochten, korte bochten, en dat over een afstand van 20 kilometer. Resulteerde in een prima tijd en een groeiend vertrouwen in de auto.” De eerste proef van de 2e omloop ging weer beter in een nog kortere tijd. Op de 2e legerproef sloeg het noodlot echter snel toe. Anton vervolgT: “In een onschuldige langzame hairpin brak de auto iets te veel uit en tikten we een stoeprandje aan. De spoorstang brak af en de auto werd onbestuurbaar. Gezien de lengte van de proef besloten we te stoppen. Jammer, want de opwaartse lijn was ingezet,” concludeerde hij. “Nu gaan we Vechtdal als extra wedstrijd rijden ter voorbereiding op de ELE. Om ervaring op te doen met mijn nieuwe navigator Godfried Kerssemakers, omdat mijn broer Hans komend seizoen toch weer in de nul auto gaat navigeren naast Gert van de Heuvel,” onthult hij tot slot.

Jurian van Ruiten


Sponsorperikelen weerhielden Jur van Ruiten ervan als deelnemer af te reizen naar Duitsland. Hij was echter wel aanwezig, als toeschouwer.

Uitslag ronde twee BioMCN 350Z Challenge - Mobil Pegasus Rallye Sulingerland(D)

1.  Kevin Kooijman - Hans van Goor in 1:41:03.2
2.  Timo van der Marel - Rebecca Smart +48.6 (Pen+30)
3.  Dirk Garvelink - Nicky van Gerwen +3:03.0
4.  Rene Walraven - Edwin Alferink +4:13.9
5.  Erwin Klippel - Robin Klippel - Nissan 350 Z (Div. 2) +7:33.8
6.  Arjan Heijstek - Lieke Bouman-Dautzenberg +15:05.6
7.  Diter Toprek - Wim Koeten +24:16.8
DNF
    Antoine Biesheuvel - Astrid de Geus 3 KP's
    Anton van Limpt - Hans van Limpt 3 KP's    
    Theo van den Berg - Dennis Goossens  2 KP's

Tussenstand rijders BioMCN 350Z Challenge: na ronde twee:

1.  Timo van der Marel 55 punten
2.  Kevin Kooijman 51
3.  Dirk Garvelink 33
4.  Erwin Klippel 26
5.  Theo van de Berg 25
6.  Rene Walraven 18
7.  Jurian van Ruiten 18
8.  Antoine Biesheuvel 16
9.  Anton v Limpt 14
10.Diter Toprek 12
11.Arjan Heijstek 14

Tussenstand navigatoren BioMCN 350Z Challenge: na ronde twee:
1.  Rebecca Smart 55 Punten
2.  Hans van Goor 51
3.  Nicky v Gerwen 33
4.  Wim Koeten 30
5.  Robin Klippel 26
6.  Dennis Goossens 25
7.  Godfried Kerssemakers 16
8.  Hans v Limpt 14
     Martine Walraven -
     Alex Eisenberg -
     Fioana Aegenend -
     Astrid de Geus -

 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home