The Rally Site


A003.jpg
Meer deelnemers/rally's voor 325i Challenge in 2012 Afdrukken E-mail
Geschreven door 325Challenge/PB   
Saturday, 4 February 2012
Image Met een uiterst spannend slot tijdens de Euregio rally in Hengelo, kwam het 325i Challenge seizoen van vorig jaar ten einde.

 Frank Gerritsen Mulkes en Gert-Jan Nijkamp kaapten de titel weg voor de neus van Sjef Meersschaert en Debbie Everse, met een marge van maar één puntje. Zo spannend en zenuwslopend was een 325i Challenge seizoen nog niet eerder. Inmiddels staat het nieuwe rallyseizoen al weer voor de deur en zijn alle voortekenen meer dan goed voor wederom een fantastisch jaar heerlijk dwarse 325i actie.
 
325i Challenge volop in actie op eigen bodem
 
Vorig jaar werd de titel beslist over zes rally's in binnen- en buitenland. Drie van de zes werden namelijk verreden in België en Duitsland. Dit jaar gooit de Challenge het over een heel andere boeg. Meer wedstrijden, acht stuks om precies te zijn en een bijna volledig nationale kalender staan op het menu in 2012. Dit menu begint met de TankS rally op de mooie dijkproeven nabij Emmeloord. Daarna verplaatst de Challenge naar Sulingen voor het enige buitenlandse uitstapje van het jaar en komt vervolgens, twee weken later, weer in eigen land in actie tijdens de Autosoft Vechtdal rally. Als afsluiter van de eerste seizoenshelft staat begin juni, na een jaar pauze, de ELE rally rondom Helmond weer op het programma. Na de zomerstop vinden we dan uiteraard de Hellendoorn rally terug op de kalender, de rally die niet mag ontbreken. En ontbreken doet ook de nieuwe rally in het land van Heusden en Altena niet, een nieuwe uitdaging op onbekend terrein. En als laatste, ook dit jaar weer, de Eurgio rally als afsluitende rally van het seizoen. Dit zijn dan de zeven wedstrijden die meetellen voor het 325i Challenge kampioenschap 2012. De achtste wedstrijd, de Amsterdam short rally, telt hier niet voor mee, maar zal als bonuswedstrijd verreden worden en draait volledig om het winnen van de Dwarsliggersbokaal. Alle remmen gaan dus weer volledig los op de publieksvriendelijke proeven van het Westelijk havengbied.
 
325i Challenge groeit door in 2012
 
Na zes succesvolle jaren 325i Challenge kan men wel spreken van een vaste waarde binnen de Nederlandse rallysport. Hierbij zijn de deelnemers weer een vaste waarde voor de 325i Challenge zelf. Velen rijden al meerdere seizoenen mee in de budget vriendelijke, maar o zo vermakelijke 325i's. En ook dit jaar zien we zo'n beetje alle deelnemers van 2011 terug op de deelnemerslijst. Maar het beste nieuws is natuurlijk een flink portie nieuwe, frisse aanwas voor het komende seizoen, waarmee het aantal deelnemers uitkomt 14!. Zo verwelkomen we Christophe Teugels en Marcilla van der Toolen met hun matzwarte 325i. Vorig jaar al goed voor een paar starts buiten de Challenge en dit jaar een geheel seizoen 325i Challenge in de planning. Uit de omgeving van de ELE rally zien we Rob Verhees en Roland Kunzler dit jaar hun debuut maken in de Challenge. Rob heeft al de nodige autosport ervaring en verwacht wordt dat de aansluiting met de overige deelnemers snel gevonden zal zijn. Dit wordt net zo goed verwacht van Bjorn Scherff en Youp Scheffers. Ook hier al flink wat autosport ervaring, vooral op onverhard. En dat het op die ondergrond wel goed zit voor de heren hebben we tijdens de sponsordag op Furstenau wel gezien. Veelbelovend optreden. Als laatste zien we herintreder Johan Goverts. Na een jaar afwezigheid maakt hij, met Simon Bol aan zijn zijde, een comback binnen de 325i Challenge. De BMW wordt inmiddels flink onderhanden genomen en zal beter dan ooit daarvoor weer op de wielen komen te staan. Goede resultaten mogen dus verwacht worden na een jaar "rust".
 
Vooruitgang door techniek
 
Waar Johan hard werkt aan het verbeteren van een reeds bestaande rallyauto, zo zijn diverse andere deelnemers een ander pad aan het bewandelen. Zij leggen op dit moment de laatste hand aan nieuwe Challenge spec BMW's 325i. Sommige uit noodzaak, zoals Marius Reeder maar ook Niek Sanders, als gevolg van opgelopen schade aan de auto in 2011. Maar andere, zoals Sjef Meersschaert, hebben een aantal jaar met dezelfde auto gereden en merkten afgelopen jaar dat de koets toch ietwat moegestreden was. Ook hier dus een lekker frisse 325i aan de start tijdens de TankS rally in maart. Maar niet alleen de mensen die bouwen aan een nieuwe auto maken vooruitgang dit jaar. De Challenge heeft namelijk besloten na vele jaren over te stappen naar een nieuwe veer/demper combinatie, speciaal afgestemd op de wensen van de 325i Challenge deelnemers. De grote winst wordt behaald in het snelle bochtenwerk waar de bestaande set, toegepast vanaf het eerste seizoen, niet uitblonk in stabiliteit. Dit zal met de nieuwe set tot het verleden behoren en zorgen voor een veel rustiger en dus veiliger weggedrag van de auto op hogere snelheid, zonder in te boeten op het driftgedrag in de medium- en lage snelheidsbochten. Naast deze aanpassing zal er ook een verbetering van de remmen te zien zijn. Hiervoor is vooral gekozen om de betrouwbaarheid van het remsysteem nog verder te verhogen. Verder veranderen er geen structurele zaken aan het technisch concept van de Challenge. Ook in 2012 zullen de 325i's weer budgetvriendelijk, betrouwbaar en vooral spectaculair over de Nederlandse rallyproeven rijden.
 
Prima vooruitzichten dus voor de liefhebbers van de 325i Challenge. Betere auto's, meer deelnemers en vaker dan voorheen te bewonderen in Nederland. Het seizoen kan niet snel genoeg beginnen. Maar nog even geduld dus. Wie dit geduld niet heeft kan nog even heerrlijk vanuit z'n luie stoel nagenieten van de 325i Challenge 2011. Door Skaapproductions is er namelijk een speciale 325i Challenge DVD samengesteld met de beeldverslagen van alle rally's van afgelopen seizoen plus een bonusfilm met niet eerder vertoonde beelden, inclusief de sponsordag op Furstenau. Deze unieke DVD is te bestellen via: www.skaapproductions.nl/contact/. Wil je tevens op de hoogte blijven van de laatste 325i Challenge onwikkelingen? Vind ons op Facebook: www.facebook.com/325ichallengeNL en druk op Like. Altijd het laatste nieuws het eerst!
 
< Vorige   Volgende >
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Nieuw in het fotoalbum

Advertisement
You are here  :Home arrow Nieuws arrow NK Rally arrow Merkencups arrow BMW 325i Challenge arrow Meer deelnemers/rally's voor 325i Challenge in 2012